Binnen- en buitenruimten

  >    >  Binnen- en buitenruimten

Alle ruimten binnen zijn voorzien van veel ramen zodat de kinderen, ook als ze binnen zijn, meekrijgen wat er op de boerderij gebeurd.
Bijvoorbeeld als de eieren worden opgehaald of dat er voer voor de kippen wordt geleverd, maar ook als er een tractor over de weg gaat.

De binnenruimten is zodanig ingericht dat het goed mogelijk is om “buiten” naar binnen te halen. Gezien de groene pedagogische visie van onze opvang vinden wij het vanzelfsprekend dat er aandacht en gelegenheid is voor het naar binnen halen van de natuur.

Onderling tussen de groepen zal er veel contact zijn. Binnen maar ook buiten.
Tussen de kippetjes en kuikentjesgroep is er een grote woonkeuken, dit is het hart van de kinderopvang. Net als op de boerderij, waar veel in de keuken wordt geleefd.
Er wordt op de groep gegeten en gedronken met de kinderen, maar er zullen extra activiteiten plaatsvinden in de centrale keuken.

Via de hal komt u bij de verschillende groepen.

Alle deuren zijn uitgevoerd met veel ramen zodat er zicht is vanuit de groepen naar elkaar. Uiteraard kunnen de kinderen bij elkaar gaan ‘buurten’.
De buitenruimte is aantrekkelijk voor kinderen maar tevens veilig en overzichtelijk. Het biedt veel speelmogelijkheden voor de kinderen. De natuurlijke buitenruimte prikkelt de fantasie van de kinderen en daagt uit tot ontdekken, bewegen, sociaal en gevarieerd spel. Door middel van natuurlijk materiaal zijn er diverse ‘hoekjes’ gecreëerd. Op deze manier zien de kinderen elke keer weer wat anders dat ze kunnen doen.

In de dierweide verblijven de alpaca’s en geiten. Daarnaast hebben we ook nog konijnen, hamsters en een varken.
De kinderen zullen betrokken worden bij de verzorging van de dieren.
Vanuit de speelruimte van de kinderen en de dierweide kunnen we met de kinderen het weiland in lopen.
Ook als de trekker in het land bezig is kunnen we met de kinderen, uiteraard op gepaste afstand, gaan kijken.

Ook hebben we een hond en katten op ons erf waar de kinderen mee in contact komen.